Kapitel 4 - Different Types Of Humans

 

Justin’s perpektiv

Tilly ringde mig i ren panik för bara fem minuter sedan i ren panik och… Hon grät. Så det var därför jag satt i bilen på väg hem till henne. Jag var orolig helt klart. Något allvarligt hade hänt annars hade hon inte varit så upprörd! Men jag behövde skydda henne från allt som skulle kunna hända jag ville inte riskera att hon blev skadad pågrund av mig. Det hade varit fruktansvärt, och jag ville inte se henne sårad. Det var det sista jag ville i alla fall. Hon var min vän, bästa vän. Och jag ville inte se henne sårad. Jag klev ur bilen och gick upp till dörren. Jag ringde på dörren. Inte långt därefter öppnades dörren och en gråtande och chockad Tilly stod i dörröppningen. Jag drog in henne i en kram och hon fortsatte att gråta. “Hey, hey ta det lugnt, jag är här. Inget kommer att hända, jag lovar” sa jag och strök henne över ryggen. “Shh”


Efter att vi stått där ett tag och kramats lutade jag mig ifrån henne och kollade djupt in i hennes rödsprängda ögon. “Vad har hänt?” Tilly gav mig ett papper som jag snabbt vecklade upp det och läste det. Jag kände genast igen handstilen, det var Jason’s. Jag kollade upp på Tilly igen. "Jason" Tilly kollade frågande på mig och då märkte jag att jag sagt det högt. Hoppsan. “Det är min bror och det är även hans handstil och jag tror att det är han som har skrivit lappen” förklarade jag och hon nickade förstående medan hon tog in allting jag nyss sagt. “Så han vill göra mitt liv till ett helvete, vad menas med det egentligen?” hon var rädd, jag såg det på henne. Och jag behövde skydda henne från allt som kunde hända. Om hon blev skadad var det mitt fel. Och framförallt så ville jag inte se henne skadad. Det var det sista jag ville i alla fall. Men med min bror efter henne så visste jag inte vad jag skulle göra. Han kan vara rätt så farlig ibland och av att han är vampyr så gör det honom bara ännu farligare. Men jag vet inte, jag måste typ hålla koll på henne hela tiden och se till så att inte Jason kommer i närheten av Tilly, hon förtjänade inte att bli skadad.


Jag vaknade nästa morgon i ett rum jag inte kände igen och en tjej i mina armar. Jag kollade runt lite i rummet och insåg sen att det var Tilly’s rum och Tilly låg i mina armar. Hon var så söt när hon sov. Hon hade ett leende på läpparna och såg så lycklig ut där hon låg i mina armar. Hon har alltid betytt mycket för mig eller ända sen dagen vi träffades för första gången, eller okej vi träffades inte men jag räddade henne, men det vet hon inte och jag vill ha det så. Hon betyder mycket för mig -som jag sa- och det gör ont att se henne sårad. Hon måste ha någon som kan skydda henne hela tiden och ja Jenna skulle kunna göra det men så riskerar hon sitt liv också. Så jag får göra det. Och vi börjar nu!

Tilly rörde lite på sig i mina armar men sov fortfarande djupt. Hon började sen sparka och slå omkring sig. Hon drömde. Det måste vara en otäck dröm i så fall. Jag tror liksom inte att hon skulle göra det om hon skuttade omkring på en äng liksom.


15 november 2013

Tilly’s perspektiv

Snön hade börjat falla över Stratford. Marken var vit efter allt snöande dom senaste dagarna. Matt och jag har varit tillsammans väldigt länge, och Justin, ja vi är kompisar. That’s it. Men det kommer inte bli något mer mellan oss heller. Vi kommer vara vänner föralltid. Dessutom gillar jag honom inte på det sättet och kommer säkert aldrig att göra det heller. Men tillbaka till snön. Jag älskar snön, och när det är kallt. Även fast det kan bli för kallt. Men det är sällan jag tycker att det är kallt, men idag är det väldigt kallt, det är runt -33 ute. Jag stod vid bussen på vägen till skolan, bussen var sen som vanligt. Jag stod i kylan och väntade, och efter ett tag kom en bil körandes förbi och åkte in på filen där bussen egentligen skulle ha åkt ifrån för ett tag sen. När bilen stannade framför mig såg jag att det Justin's bil, och Justin satt som vanligt i den. Jag log och hoppade in. Justin kollade frågande på mig ett tag "Varför hoppa du in? Det var inte menat att du skulle åka med mig" sa han men började skratta sekunden efter. Jag slog honom lekfullt på axeln, han skämtade bara med mig som vanligt. "Kör till skolan nu Bieber" sa jag leendes och Justin gjorde som jag sa. Efter ett tag var vi i skolan. Ännu en jobbig skoldag påväg. Tänkte jag när jag klev ur bilen och började gå med Justin till skolans entré. Vi skiljdes åt när vi kom till dom rätta korridorerna, men Justin's skåp var bara i korridoren bredvid.


Jag öppnade skåpet och tog matte böckerna. Det var torsdag och det innebar att vi började 08:00. Jag kollade på klockan på min mobil och såg att klockan var 07:59  och skyndade mig att smälla igen skåpet och gå snabbt till matte salen. På vägen dit träffade jag på Matt. Han kysste mig lätt på munnen. “Förlåt Matt men jag är sen till lektionen, vi ses sen, okej?” jag väntade inte på ett svar utan fortsatte att gå mot matten som bara låg en korridor bort. Jag gick in i klassrummet och såg Justin sitta längst back i klassrummet med mobilen i handen. Jag gick fram till honom med ett leende på läpparna. Jag drog ut stolen bredvid honom och hans huvud ryckte häftigt till och kollade på mig när jag satte mig ner. Jag log mot honom och fick leendet besvarat nästan direkt.


Justin’s perspektiv

Jag satt och kollade ner på telefonen och väntade på att lektionen skulle börja. Mitt huvud drogs automatiskt upp mot personen som drog ut stolen bredvid mig. Tilly log mot mig och jag log tillbaka upp mot henne. Hon satte sig ner bredvid mig. Varför måste jag känna som jag gör för henne? Jag älskar henne. Under hela matte lektionen tänkte jag på Tilly, den uderbara personen som satt bredvid mig. Man måste bara älska henne!

 
Så äntligen! Men jag har hafft en jobbig vecka så det kanske inte sådär jättelångt men det får räcka. 
Jag såg frost idag! Den är vädigt bra för att vara en animerad film och disney dessutom- Men ni får ha en underbar helg.
Fråga: Vad ska ni göra i helgen?
Mitt svar: Ja, jag sk göra mycket saker. Imorgon -lördag- så ska jag till min mammas kompis för att hennes dotter fyller 15 så aa det ska bli kul! Sen så på söndag så ska jag till -först- min pappas kompis och aa det ska också bli kul, och jag längtar, för dom har fått en till bebis så jag gosa med henne! Sen efter det ska jag till min faster och hon ska klippa topparna på mig. Och ja det är vä allt jag ska göra!
 

Kommentera gärnet nu guys!
Förresten så kommer jag börja med att ha frågor i slutet av kapitel! Så vi får sse hur det går!

Varför?

Okej så jag tänkte inte på detta igår men jag har knappt en ledig stund i helgen, på lördag klockan 18 ska jag till några kompisar till familjen och fira en tjejs 15 årsdag. Typ. Vet inte. Sen på söndag ska jag upp tidigt för att åka till Tyresö och hälsa på några andra kompisar till familjen och så och sen efter det ska jag till min kära faster och kanske få träffa min farmor och mina två kusiner + pojkvän/flickvän. Men aa jag kommer skriva så mycket jag kan och det kommer senast komma upp på måndag! Jag hinner säkert skriva och göra ett collage på lördag! Men ska fortsätta skriva nu innan jag somnar! Så see ya babes!<3

Pinsamt....

Ni vet att jag älskar er right? 
Men lm ni inte visste det så gör jag det men det har varit en stressig vecka.. Nationella proven börjar nästa vecka och jag är super nervös! Och dessutom har vi prov i geografi på fredag som jag försöker plugga till. Men det går inte så bra då jag har jävligt mycket skuldkänslor över att jag inte hört av mig överhuvudtaget inte ens lagt upp ett kapitel! Men jag lever ett ganska onormalt liv och typ halvbelåtna med min bästis sen så är allting snurrigt och ingen kan förstå sig på mitt liv! Men sådan är jag! Men nu ska jag fortsätta med geografin och sen skriva färdigt kapitlet! Det kommer säkert ut i helgen men jag lovar inget! Vi får se och jag hör av mig om det blir konsekvenser! Deal? 
Goodi!
Bye babes

Different Types Of Humans -3- Part 2

 

 

Tilly’s perspektiv

"...Och dig behöver jag prata med.." jag tog en paus innan jag fortsatte "Hur vågar du kyssa mig och sen inte ens prata med mig?" jag kände Caroline och Nelly's blickar på mig men jag brydde mig inte, killarnas blickar var med chockade. Chaz och Ryan -tror jag dom hette- kollade chockat på Justin medan Justin kollade chockat på mig. Jahapp lycka till Tilly. "Vad sa du att han gjorde?" Nästan skrek Nelly förtjust, jag himlade med ögonen åt henne innan jag svarade henne "Han kysste mig för två dagar sen" sa jag enkelt och återgick till min pasta "Det var inte meningen att jag skulle kyssa dig! Jag bara inte visste vad jag skulle göra!" Nu var det Justin som talade, jag vände blicken mot honom och kollade på honom med höjda ögonbryn. “Okej, så du kysste mig istället för att komma på något att säga? Så jävla patetiskt” jag vände sedan blicken mot matsalen för att kolla efter någon snygg kille. Jag hittade en och kollade tillbaka på Justin “Okej, så kolla hur patetiskt detta är” sa jag och reste mig upp och gick mot killen jag tror hette Matt. Jag petade honom lätt på axeln och han vände sig mot mig. Jag kände allas blickar på mig men jag brydde mig inte utan ställde mig på tå och tryckte mina läppar mot hans. Efter ett tag av att bara stått chockat la han händerna på mina höfter och kysste mig tillbaka. Va fan tänkte jag egentligen? Jag ignorerade mina tankar och fortsatte det som var i gång med Matt. Utan förvarning stoppade han in tungan i min mun, och då slog det mig att vi stod och hånglade mitt i matsalen. Jag drog mig ifrån och gick tillbaka till bordet där dom andra satt och stirrade på mig. Jag kollade frågande på dom medan jag satte mig på min plats. Killarna hade också slagit sig ner vid samma bord och alla stirrade fortfarande på mig "Va fan var det där? Är du helt sjuk eller" Sa tjejerna i kör, jag kollade frågande på dom "Vad menar du?" Frågade jag dumt även fast jag visste exakt vad det var hon pratade om. "Du vet exakt vad jag pratar om!" Sa hon irriterat men bag brydde mig inre direkt. "Nej inte direkt" sa jag för att låta ännu mer dum. "Seriöst Tilly man går inte och kysser folk man inte känner och speciellt inte i en matsal där alla elever tittar på!" Det var tyst i matsalen. Det märkte jag nu. Allas blickar var på mig. Jag tog min bricka och reste mig upp. Jag gick och lämnade maten innan jag gick ut ur matsalen. Det tjejerna inte visste var att Matt och jag faktiskt har varit ihop för några år sedan eller okej kanske ett år sedan. Men han var otrogen mot mig så jag gjorde slut. Men jag har typ fortfarande känslor för honom. Men det har inte med saken att göra. Jag gick mot mitt skåp och hämtade mina NO böcker, sen gick jag vidare till NO salen som inte låg så långt bort från mitt skåp. Egentligen orkade jag inte med dom tre sista lektionerna jag hade idag, jag ville bara åka hem och sova, kanske också gråta. Men jag var tvungen att vänta tills 16:10. Det var långt kvar tills dess. Jag gick in i klassrummet och satte mig på min vanliga plats längst bak i klassrummet. Jag var helt ensam i klassrummet i ungefär 10 minuter. Dörren öppnades och in kom Matt. Great! Jag mötte hans blick och log mot honom, han log tillbaka och jag drog blicken ifrån honom.

 

Skolklockan ringde och elever strömmade in genom dörren till klassrummet och sist in kom ms. Smith in. Jag tillbringade hela den lektionen med att sitta med tankarna åt ett annat håll. Även under spanskan och historia lektionen hade jag tankarna åt ett annat håll. Det var så typiskt mig att aldrig direkt lyssna på lektionerna men jag hade ändå A i alla ämnen. Ironiskt jag vet. Men jag gjorde alla läxor och fick A på alla prov så ja det är konstigt.

 

Jag rotade i väskan efter mina nycklar och hittade dom. Jag låste upp dörren och klev in. Jag stängde och låste dörren bakom mig och tog av mig skorna och hängde upp jackan. Jag gick upp på mitt rum och tog fram datorn som låg på skrivbordet och det gjorde även en lapp. Vänta låg inte min dator på golvet under sängen imorse? Skumt...

“Säg hej till din framtid

Jag kommer göra det till

ett helvete ska du se Tilly”

Så det är ute och jag måste gå på toa.....
Okej i alla fall så satt jag ända sen jag kom hem nästan... och skrev på kapitlet och jag kan säga redan nu att kapitel 4 är halvt klart! Men dom papprerna är i skolan så jag antar att jag ska gå på toa nu! 
Hejdå!

Jag blir så himla irriterad!

Så kapitlet kommer förhoppnings vis idag ska skriva så mycket jag kan men idag hände en sak jag inte riktigt kan hantera. Mina skor blev blöta och ehm mina jacka också! Det var för typ 5 minuter sen när jag gick ifrån bussen. En kille frågar om jag kan öppna hans flaska. DU KAN VÄL FÖR I HELVETE ÖPPNA DEN SJÄLV ÄR DU EN MUS ELLER? Ville jag skrika. Men jag tog mig samman och sa "nej" och det fanns ett hål i botten av flaskan så han sprutade vatten på mig! Något jag hatar är att bli blöt och mina skor tål inte vatten! 
Men nu till något helt annat. Idag kom det en ny kille till min klass. Det här var min första tanke hoppas han är snygg och snäll. Imorse när jag såg honom flippade jag nästan ut! Han är min kompis Emilias kompis. Och jag längtar inte tills imorgon när han börjar på riktigt. Han var bara i skolan under mentors tiden... Men Aja Hejdå babes!

Förlåt!

Ehm jag kan tyvärr inte lägga upp nästa kapitel idag... Någonting kom i vägen... Och jag mår inte så bra... Men jag ska försöka skriva... Men jag har endast skrivit två ord på nästa  kapitel så det kommer förmodligen imorgon. Bara så att ni vet.

Different Types Of Humans -3- Part 1

 

 

Det har gått två dagar och jag har inte sett skymten av Justin sen den där kvällen för två dagar sen.... Det var väldigt skumt. Jag kollade runt i korridoren efter honom. Men jag såg inte skymten av honom. Vilket är -fortfarande- väldigt skumt. Jag gick igenom korridoren och bort till klassrummet vi hade matte i. Jag gick in genom dörren och kollade runt i klassrummet. Tillslut landade min blick på killen som ignorerat mig i två dagar. Jag gick fram till bordet framför honom utan att ge honom en ända blick. Jag satte mig ner och väntade på att läraren skulle komma in genom klassrummet, jag hörde hur en stol drogs ut men la ingen vikt på det. Tillslut satte sig någon bredvid mig. Jag vände blicken mot personen och såg till min fruktan att de var Justin som hade satt sig där. Han vände blicken mot mig och öppnade munnen för att säga något men jag avbröt honom. "Var har du varit dom senaste två dagarna?" Frågade jag och kollade på honom med höjda ögonbryn. "Jag... Ehm jag...." Jag skakade på huvudet. "Whatever" jag vände min blick mot läraren som precis kommit in i klassrummet. Och nu började den hemska lektionen.

Justin's perspektiv

Jag satt och kollade på Tilly hela lektionen, det hade ringt ut för 5 minuter sedan och just nu började franskan men jag brydde mig inte direkt. Jag gick knappt på lektionerna längre. Men det var inte pågrund av att jag blev uttråkad och inte orkade med skolan utan för att jag blir väldigt lätt blodtörstig -om det ens låter vettigt-. Det var väldigt svårt att hålla sig i skinnet när det är mycket personer omkring. 

Om ni förstår vad jag menar. Det gick inte att undvika blod ibland eller näst intill aldrig. Men detta kanske inte låter vettigt men det gör det för mig bara för att jag är en vampyr och ja det är komplicerat.

Jag borde egentligen berätta för Tilly vad som pågår men då hade jag varit tvungen att berätta hela sanningen om allt, hela historien om vampyrgrejen och jag kunde inte berätta för någon om det. Jag kanske inte berättar för Tilly, någonsin. Men det är för hennes bästa. Jag behövde skydda henne på alla sätt, och det blir lättare om hon inte vet.Men i alla fall så gick jag in i franska salen. Jag gick och satte mig längst bak i klassrummet. Under franska lektionen hade jag mina tankar på tjejen som gjorde mitt liv fantastiskt -Tilly-, tjejen som jag egentligen borde se som vän. Men det var det sista jag ville. Det ringde ut och det var dags för lunch. Jag gick mot mitt skåp där killarna stod, Chaz och Ryan. "Äntligen kommer du jag är utsvulten!" utbrast Chaz när jag öppnade skåpet och slängde in mina böcker innan jag stängde skåpet igen. Jag började gå med dom bort mot matsalen. Chaz och Ryan visste vad jag var men dom var mina bästa vännner så det är klart att jag berättade för dom, dom hjälpte mig -ja typ...- Dom hjälpte mig med att hitta ett offer. Nästa person som jag skulle få drick blod av. Men ibland kan jag faktiskt tycka synd om dom personer som dör på grund av mig. "Men vad sägs som hon?" sa Ryan och pekade på en tjej vid ett bord längre bort. Jag vände långsamt blicken mot tjejen han pekade på… Allting tog stop inom mig. Han pekade på Tilly.

“Ehm killar ni behöver inte välja åt mig. Jag är inte hungrig” sa jag och vände blicken mot dom igen. “Okej” sa dom i kör och började gå bort mot ett ledigt bord, eller det var vad jag trodde men istället gick dom mot Tilly’s bord. “Du snygging” sa Chaz och blinkade med ena ögat mot Tilly. Tilly kollade upp på Chaz med frågande blick. “Byt bord” sa han och hon kollade chockat på honom och det gjorde även jag.”Ursäkta mig men jag sitter helt kvar här” Tilly’s ord chockade mig ännu mer, Tilly såg inte ut som den personen som sa emot folk, men där hade jag tydligen fel. Jag skakade på huvudet för att komma tillbaka till verkligheten. “Sorry babe men du måste” sa Ryan men Tilly rörde inte en fena. “Tilly vi kan hitta ett annat bord” sa en av Tilly’s kompisar vilket fick henne att vända huvudet mot henne, sen skakade hon envist på huvudet “tyvärr killar men i får hitta ett annat bord, de här…” hon gjorde en skest över bordet innan hon fortsatte “...bordet är upptaget…” hon stannade ännu en gång mitt i meningen när hennes blick landade på mig “.. Och dig behöver jag prata med!”  

Så jag vet att detta egentligen skulle kommit ut i tisdags men sen jag sa att det skulle kommit ut igår, men aa jag åkte till en kompis, och sen har jag knappt hunnit skriva. Så detta är bara del 1 men del 2 kommer förmodligen på söndag eller lördag! Lovar!
Bye!
 
 

FÖRKLARING

Så idag kom det inget kapitel för att det dels inte är klart och för att jag glömde papprerna jag skrev det på i skolan så jag håller på att skriva om kapitlet men det är svårt. Jag försöker men allt jag vill skriva kommer inte ner i ord. Men jag måste duscha nu så jag skriver imorgon när jag vaknar och sen på bussen till och från skolan men kanske också på rasten om vi har någon imorgon. Men sen när jag kommer hem startar jag datorn direkt och sen börja skriva. Men aa vi ses...
 
Det kanske kommer ut imorgon ganska sent imorgon istället. Men det är ett kanske jag vet inte men det kanske kommer ut på torsdag!

Different Types Of Humans -2-

 
Justin’s perspektiv

Hela dagen har varit skum. Eller inte under första lektionen men efter det. Tilly betedde sig väldigt konstigt hon pratade knappt med mig, hon kollade knappt på mig. Något måste ha hänt henne. Och dessutom så var hon bara med dom sista fem minuterna på engelska lektionen. Allt verkade skumt just nu. Jag gick in i det stora huset mitt ute i ingenstans. Mitt hus alltså. När jag kom in i vardagsrummet såg jag personen jag inte sett på 120  år eller något. Min bror. Han stod vid fönstret med ett glas i ena handen. “Vad fick dig att komma tillbaka?” frågade jag så att han skulle märka mig. Jason vände sig om och såg på mig. “Lillebror, det är mycket som händer här i världen som du aldrig kommer få reda på” sa han och flinade mot mig. Jag höjde på ena ögonbrynet “Jaså” sa jag och kollade på honom. Han nickade “Som vaddå?” frågade jag fortfarande med höjda ögonbryn. Jason himlade med ögonen och gick därifrån.

 

En timme senare stod jag utanför Tilly’s hus. Jag behövde berätta för henne. Sanningen. Jag knackade på dörren. Jag ångrade mig och tänkte precis gå därifrån när dörren öppnades. “Hej, letar du efter Jake?” frågade kvinnan som öppnade dörren. “Ehm jag letar faktiskt efter Tilly” sa jag ock klistrade på ett leende på läpparna. “Tilly!” ropade kvinnan och nerför trappan kom Tilly i ren panik “Ja, Jenna vad är det?” frågade hon och mötte sen min blick. “Ehm jag ska fortsätta med maten i köket” sa kvinnan -som tydligen hette Jenna- Tilly log mot henne. Sen kollade hon tillbaka på mig när Jenna försvunnit ut i köket. “Så varför kom du hit?” frågade hon sen. Ja varför kom jag hit egentligen? “Ehm jag tänkte att vi kunde lära känna varandra bättre." “Mhm kanske det” sa hon och log mot mig. Jag log ett stelt leende tillbaka.

 

“Kom in” sa hon efter att vi stått och kollat på varandra ett tag. Jag nickade och gick in genom dörren. Jag tog av mig skorna och vi gick sen upp till hennes rum. “Snyggt rum” sa jag sen med ett leende. Jag önskar jag kunde glömma allt som hände för ett halvår sen. Men det gick inte och jag kunde inte. Det fanns alltid hos mig och kommer alltid finnas kvar. Det var mitt fel att hennes föräldrar dog. Jag kunde ha gjort något istället för att försöka få liv i Tilly. Jag kunde ha försökt få liv i henne... “Så bor du här ensam?” frågade hon och kollade på mig lite försiktigt.

 

“Ehm jag gjorde det, men tydligen har min bror bestämt sig för att komma tillbaka hit till Stratford, och tydligen stannar han längre än planerat" Tilly nickade och kollade ner på sina händer. Hon var så otroligt vacker. Innan jag hunnit tänka pressade jag mina läppar mot hennes i en någorlunda hård och desperat kyss. Men Tilly visade inget tecken på att hon ville knuffa bort mig. Hon la istället hennes händer runt min nacke.

 

Plötsligt slogs dörren upp. Tilly hoppade skrämt ifrån migoch vi båda andades häftigt. "Tilly kan jag få prata med dig nere i köket?" frågade Jenna -kvinnan som öppnade dörren- Tilly nickade och vände sig sen mot mig. "Vänta här. Jag kommer snart tillbaka" hon log mot mig och försvann sen ut genom dörren efter Jenna.

 

Tilly's perspektiv

Jag log mot Justin och gick sen ut genom dörren efter Jenna. Vi kom ner till köket och moster Jenna började prata.

"Tilly! Du är 16 år snart 17 och du är för ung! Du kan inte gå runt och ha sex med alla killar du ser!" jag kollade förvånat på min moster "Ursäkta? Men det är Jake som går runt och har sex med alla tjejer han ser inte tvärt om!" sa jag och hon höjde ögonbrynen "Jaså inte var inte du och den där främlingen däruppe på väg att ha det?" frågade Jenna och jag kollade ännu en gång chockat på henne. Jag kan inte fatta att hon trodde det. "Jenna du har missförstått allt Justin och jag är bara vänner! Inget annat! Och jag vill ha det så för jag vill inte vara i ett förhållande just nu!" Och med dom orden lämnade jag Jenna kvar i köket ensam. "Förlåt Justin men Jenna behövde hjälp med att sköra lök" sa jag och hoppades på att han skulle tro mig -vilket han gjorde- innan. Jag gick upp till Justin igen såg jag att hon höll på att skära lök så det blev en bra lögn. Typ. Sen slogs dörren upp igen och in kom Jake. "Jenna undrade om jag kunde fråga Justin om han ville äta här." Sa han och väntade otåligt på ett svar. "Ja det skulle jag gärna göra men jag måste hem och se till så att min bror inte har sönder något. En annan gång kanske" sa han och log mot Jake som bara suckade och gic ut genom dörren "Så vad heter din bror?" frågade jag med ett leende "Jason" sa han och jag tappade nästan andan.

 

"Ehm okej... Jag måste nog gå nu" sa han och reste sig upp från sängen. Jag nickade och följde hans exempel och reste mig upp jag med. Vi gick ner till ytterdörren.

"Hejdå Tilly" sa han och kysste min kind lätt.

"Hejdå Justin ses i skolan imorgon" han nickade och gick ner till gatan. Jag stängde dörren och gick ut i köket. Jenna stod och gjorde mat -hamburgare- jag drog in den välkända doften och kollade på när stekte och skar grönsaker samtidigt.Jag vaknade nästa dag av det irriterande ljudet som tillhörde väckarklockan.

Jag satte mig upp i sängen. Jag stängde av den och gick in i min WIC (walk in closet). Jag tog fram någa kläder som tydligen blev ett blott linne med volang, en svart skinnjacka och ett par mörka jeans. Jag lockade mitt långa bruna hår. Sen sminkade jag mig snabbt och sprang sedan ner till köket där Jenna satt och läste tidningen. “Godmorgon Jenna” sa jag och gick fram och ställde mig bakom hennes stol så jag kunde läsa vad som stod i tidningen.

Jag vet att det tagit typ en vecka men skolan började och äxor kom i vägen... (Nu blir Tilda stolt) och jag har faktiskt gjort dom! Men kapitel 3 är påbörjat och det är mer än en halv sida jag skrivit. Så ska vi säga tisdag för kapitel 3? Det tycker jag låter bra! ska skriva så mycket jag kan men har inte matte förrän på onsdag... Aja jag kan skriva på engelskan och sen på franska i både morgon och på tisdag... I know I'm a badass... Haha skojar... Men till viktigare saker... Vad tyckte ni om kapitlet? Bra? Dåligt? 
Vi ses!
Kommentera!!

Different Types Of Humans -1-

 

Jag klev ur bilen tillsammans med Caroline och Nelly. “Är du säker på att du vill gå till skolan idag, Tilly?” frågade Nelly för typ tusande gången. Det börjar bli lite irriterande “Ja jag är säker!” jag var fast besluten med att gå till skolan idag. Det har gått ett halvår och någon gång måste jag komma över mina föräldrar! Jake däremot påstår att han har kommit över våra föräldrars död. Men jag och moster Jenna tror annat! Han har börjat göra korkade grejer. Och han kan inte fortsätta så. “Säkert?” frågade Caroline och jag nickade som svar. Jag tog ett djupt andetag och öppnade sen dörrarna till skolan. Allas blickar föll på mig. Jag har aldrig gillat att ha folks uppmärksamhet på mig. Men det är antagligen för att Jake knarkar. Han har det nog jobbigast. Och det är inte så lätt när alla vet att det är mitt fel. Eller jag kan ju inte hjälpa att jag kunde bli räddad på något konstigt sätt, men det är väl ändå inte mitt fel. Eller? “TIilly!” jag kollade på Caroline som ruskade om min arm lite lätt och när hon fått min uppmärksamhet helt pekade hon på Jake som står och pratar med en sistaårs elev. Josefine. Hon är ganska korkad men det är inget fel på henne så. jag hatar henne inte elller något och dessutom är det min kompis -och ex- Josef’s syster. Ja ni fattar poängen. tror jag. Men ändå . Jag gick med snabba arga steg fram till Jake. Jag harklade mig när jag stod bakom honom. “Kan jag få prata lite med min bror lite? Han kommer strax tillbaka” sa jag och hon nickade. Jag drog med Jake i armen några meter bort släppte jag hans arm och slog till honom i huvudet. “Hur jävla dum får du vara? Vi skickar dig snart till internat skola om du inte skärper dig! Vi hatar att se dig så här! Kan du inte bara gå vidare som en normal människa?” skrek jag på honom och vi fick några blickar på oss. “Nej Tilly jag kan inte gå vidare när jag vet att den som orsakade deras död bor under samma tak som mig! Alla tar inte saker så bra som dig Tilly kan du inte förstå det någon gång?” skrek han tillbaka på mig. Jag kände hur ännu fler blickar blickar brände mot min rygg..

“Okej , fine. Jag orsakade mammas och pappas död men jag ville aldrig att dom skulle dö! Jag mådde dålig t och ville hem!” skrek jag i ansiktet på honom. Jag vände mig sen om och gick fram till Josefine. “He is all yours” sa jag och gick sen till mitt skåp.  Jag kunde känna folks förvirrade blickar i ryggen på mig men la ingen som helst vikt på det. Jag öppnade skåpet och tog ut böckerna till den första lektionen. Men jag hann inte långt innan mitt namn ropades ut i högtalaren. Jag suckade och gick till rektorns kontor.

 

“Så ni kan gå nu!” sa rektorn och vi ställde oss upp och gick ut. Rektorn tyckte inte det var rättvist att Jake sa att det var mitt fel att våra föräldrar dog. Egentligen tyckte nog alla det eftersom att om ingen räddade mig så hade jag också varit död och då hade ju alla fortfarande tyckt att det var mitt fel då jag ville bli hämtad en sen svart kall kväll. Men i alla fall så började hon sen prata om Jake’s betyg för om han inte fick upp betygen till minst ett VG+. Så typiskt rektorer. Jag suckade och gick till min nästa lektion som bar matte. Jag hatar matte. Det är så tråkigt. “Ursäkta?” sa någon och petade mig på axeln. Jag kollade back på personen, som var en kille, och tyckte jag kände igen honom. Men jag vet inte från vart. Jag hummade och kolade på honom med ett leende. “Vart ligger mattesalen?” frågade han, jag log och sa; “Ehm jag ska också ha matte så du kan följa med mig” han log tacksamt och följde med mig till matten. Vi gick in och satte oss längst bak i klassrummet. “Jag heter Tilly förresten” sa jag och sträckte fram handen mot honom. “Justin… Bieber” sa han och kollade sen på läraren som kom in i rummet. Jag drog chockat tillbaka handen. Men ignorerade det den. Varför skakade han inte min hand? Brukar man inte göra det? Eller har jag levt för mycket på mitt rum utan att riktigt veta vad som händer? Jag skakade på huvudet och fokuserade på matte lektionen som hade börjat. Jag räknade tal tills lektionen var slut. “Trevligt att träffa dig Tilly” sa Justin och log innan han gick sin väg när vi kommit ut från klassrummet. Jag log och gick vidare till mitt skåp. Jag la in matteböckerna och tog ut engelska böckerna. Jag gick till klassrummet jag hade engelska i och satte mig längst bak i klassrummet -som vanligt- och väntade på att Nelly eller Caroline skulle komma in i klassrummet. Men ingen av dom kom in i klassrummet när lektionen började. Telefonen i min ficka vibrerade. Hag tog upp den under bänken och läste meddelandet från Caroline.

Från: Carro<3:*

"Nelly sitter inne på toaletten och gråter kom fort!<3"

När jag kollade upp från telefonen insåg jag att Justin satt på stolen bredvid mig. Han log mot mig och jag log snabbt tillbaka innan jag reste mig upp och allas blickar vändes mot mig. "Miss sätt dig ner igen lektionen börjar nu" sa våran engelska lärare jag inte visste namnet på. "Ehm men jag måste gå till damernas och pudra näsan" sa jag och pratade så snällt som möjligt för att han skulle låta mig gådrulle klassrummet. "Aa okej då men skynda dig" jag nickade och småsprang ut ur klassrummet och mot toaletterna. Jag gick in på tjejernas och hörde snyftande från ena båset. Inte långt efter såg jag Caroline stå utanför. "Nelly?" sa jag när jag kommit fram till båset. "Ja?" svarade hon och snörrvlade. "Vad har hänt?" jag hörde att det rassla till i låset och sen öppnades dörren. Ut kom Nelly med röd sprängda ögon. Hon tog ett djupt andetag och tog sen bort halsduken från halsen. När jag tänker efter så hade hon inte den imorse. Hon vred på huvudet och mina ögon blev stora som bowlinklot när jag såg bitmärket på hennes hals. "Vem gjorde det där?" tog jag mod till mig att fråga. "Det var den där nya killen, Jason tror jag att han hette" jag tänkte efter ett tag... "Sa han sitt efternamn?" frågade jag sen. "Bieber"


Har egentligen inet att säga.... Kommentera! Och desto mer ni kommenterar desto kortare tid tar det för kapitlet!

Prolog - Different Types Of Humans

Ingens perspektiv

Tilly stod och väntade på sina föräldrar efter att hon gjort slut med sin kille. Hon tyckte det var jobbigt och ville hem. Caroline och Nelly var kvar och festade som vanligt. Tilly såg plötsligt någon komma i en snabb fart mot henne. Gestalten stannade några meter ifrån henne. Oh god. Tänkte hon. Jag kommer dö..."Hej.." sa gestalten framför henne, för att bryta den stela tystnaden mellan dom. Tilly kollade runt sig i hopp om att han pratade med någon annan. Men det var bara dom två där. Hon pekade på sig själv i fråga om han pratade med henne. Han kollade på henne med höjda ögonbryn. "Hej" sa Tilly med darrig röst tillslut. "Jag heter Jason" sa personen framför henne. Hon kollade på honom sen ner i marken, sen på Jason igen. "Jag är Tilly..." sa hon efter en stund. Två sekunder senare stod Jason precis framför henne. "Du kommer inte minnas mig eller att du träffat någon här i detta ögonblick" sen var Jason borta. Tilly skakade på huvudet och kollade runt sig. Var det inte någon här nyss? Tänkte hon. Hon ryckte på axlarna och såg hennes föräldrars bil komma körande. När bilen stannade framför henne hoppade hon in i baksätet.


Dom tappade kontrollen på bilen. Dom var vid den långa bron i mitten av den lilla staden stratford. Bilen hade ingen kontroll längre och Tilly och hennes föräldrar åkte i havet under bron. Efter ett tag började det komma in vatten i bilen. Tilly såg något som simmade emot bilen. Hennes pappa såg också personen när han kom fram till förarfönstret. Han pekade på sin dotter i ett tecken på att han skulle ta henne först. Personen nickade och simmade mot Tilly’s sida. Han öppnade dörren som flög av, av hans starkhet. Han ignorerade dörren och bar ut Tilly i havet och simmade mot havsytan. Tilly hade svimmat pågrund av vattnet som hon hade i lungorna. Personen la henne på marken och gjorde mun mot mun metoden för att få liv i Tilly. Det funkade inte så han ringde efter ambulansen…


Tilly's perspektiv

Jag öppnade ögonen och mötte ett par bruna ögon som tillhörde ingen mindre än min bror Jake. Jag satte mig upp i den hårde sängen och fick kisa med ögonen för att ljuset blivit för starkt. “Jake, var är vi?” frågade jag och kollade på honom med frågande ögon. “På sjukhuset” sa han enkelt och kollade mot dörren när den öppnades, jag kollade på personen som kom in och såg moster Jenna stå i rummet. Jag blev lika glad som alltid. Jag och Jenna är väldigt tajta. Det är även jag och min mamma. Förresten var är mamma och pappa? Och vad var det som hände? Jag kollade på Jake och Jenna. Jenna hade tårar i ögonen. “Jenna, vad har hänt och varför gråter du?” jag mötte hennes blick och tårarna rann som floder ner för Jennas kinder.

"Dom kunde inte hjälpa era föräldrar. Dom har legat i koma i snart 4 dygn, så dom tänker stänga av maskinerna. Och låta dom... Dö..." Tårarna rann redan likt vattenfall nerför mina kinder. Det kunde inte vara sant... Jag vill inte förlora min mamma och pappa. "Jag kommer ta hand om er framöver okej?" Jenna får det att låta mer som en fråga än ett påstående. Även fast Jenna är både min och Jake's gudmor så slipper vi skiljas åt och dessutom har vi kvar vårat hus med alla minnen... Jag älskar det huset  även fast det påminner mig om mina föräldrar...


Jag sprang upp till mitt rum när vi kom hem igen samma kväll. Jag klarade inte av tårarna som ville rinna ner för mina kinder. Din tryckte så mycket bakom  ögonlocken så set sved. Hela kroppen gjorde ont nu. Jag gick in i badrummet och letade runt i skåpen efter smärtstillande och hittade en burk sömntabletter istället. Jag tog en och stoppade in i munnen. Jag borstade tänderna och gick in till mitt rum. Jag bytte snabbt om till pyjamas. När jag stod och satte upp året framför spegeln såg jag något -eller någon rättare sagt- stå vid fönstret och kolla på mig. Personen som jag nu såg var en kille i min ålder gick närmre mig. Jag vände mig hastigt om så jag stod med ryggen mot byrålådan. Jag kollade skrämt på killen framför mig. Han gick lugnt fram till mig. När han stod någon meter ifrån mig öppnade han munnen och började prata men jag hörde inte ett ljud. Jag var för rädd för att höra. Hur kunde han komma in i mitt rum?Han kollade på mig med höjda ögonbryn.

"Förlåt men vem är du?" frågade jag och kollade på honom med en rynka i pannan. Plötsligt slås min dörr upp av ingen mindre än Jake. Min bror. Jag kollade på honom och sen tillbaka på killen framför mig som jag nu insåg var borta. Det gjorde mig bara ännu räddare. "Vad kollar du på?" frågade han och jag kollade tillbaka på honomed en frågande -och aningen rädd- blick. Han kollade oförstående tillbaka på mig.

"Ehm jag... Ingenting... Jag ska gå och lägga mig bara" sa jag och gick fram till dörren där han stod. Han nickade förstående och gick ut från mitt rum efter att ha gett mig en kram. Jag log och stängde dörren innan jag gick fram till sängen. Jag la mig sen ner i sängen. Och jag somnade direkt....

Tja! Prologen tyckte jag att jag kunde lägga ut igen här då det inte är någon menning att ha kvar den andra bloggen. Men vad tycker ni om designen? Jag älskar den! 
(designen är gjord av Linn från juustanordinarygiirl.blogg.se)

justinnovell.webblogg.se

Dagarna går och jag vet fortfarande inte hur jag blev räddad efter bilolyckan som hände för ett halvår sen. Mina föräldrar är borta, döda. Men ingen vet hur jag klarade mig. Jag lever nu med min moster och bror. Men när skolan börjar igen efter sommarlovet ser jag killen jag såg samma kväll som mina föräldrar dog. Killen jag helt plötsligt får känslor för. Allt jag hållit inne i månader, som känns som år, kommer ut. Different type of humans är en novell om kärlek, vänskap och hemlig

RSS 2.0